Nascholing medicatieveiligheid en medicatie verstrekken

De nascholing medicatieveiligheid en medicatie verstrekken van OTBT biedt een verdieping op de eerder opgedane kennis en kan zowel online als op locatie bij jouw zorginstelling georganiseerd worden. De cursus, geaccrediteerd door de V&VN, focust op alle belangrijke aspecten om de veiligheid van het verstrekken van medicatie te waarborgen.

Voor wie is deze nascholing?

De nascholing is specifiek ontworpen voor zorgprofessionals die al een basis hebben in medicatieveiligheid en medicatie verstrekken. Het programma is bedoeld om bestaande kennis te verdiepen en praktische vaardigheden te verfijnen, waardoor je bekwaam blijft om medicatie te verstrekken.

Vereiste vooropleiding

We gaan er vanuit dat je de basiskennis van medicatie beheerst en dat je niet langer dan 3 jaar geleden onze basiscursus hebt afgerond of een ander relevant diploma hebt gehaald.
Als het langer dan 3 jaar geleden is dat je een scholing hebt gevolgd of als je nog niet eerder geschoold bent, dan kun je onze (basis)cursus volgen.

Flexibele mogelijkheden voor zorginstellingen

Net als onze (basis)cursus kan de nascholing medicatieveiligheid en medicatie verstrekken zowel in-company als volledig online gevolgd worden.

Flexibiliteit staat bij ons centraal, zodat de cursus kan worden aangepast aan jouw agenda en behoeften.

Inhoud van de nascholing

Bijeenkomst

De nascholing duurt 4 uur en wordt gegeven op een locatie naar keuze.
Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over medicatieveiligheid, inclusief wetten en regels.
De protocollen voor verstrekking zullen doorgenomen worden en we zullen kort aandacht besteden aan de basiskennis over medicatie.

We bieden de leerstof aan in verschillende actieve didactische werkvormen, waaronder casuïstiek, onderwijsleergesprek en demonstratie.

De inhoud van de bijeenkomst wordt aangepast aan de situaties en doelgroep van je zorginstelling.

Online

De online nascholing bestaat uit de volgende modules:

 1. Somatische medicatie: Behandeling van lichamelijke ziekten.

 2. Psychofarmaca: Medicatie voor psychische aandoeningen.

 3. De Veilige Principes in de medicatieketen.

De cursus wordt afgesloten met een werkstuk, waarbij deelnemers vier casussen uitwerken. Onze deskundigen bieden ondersteuning en leveren casusmateriaal aan. De nascholing is volledig afgesloten wanneer het werkstuk beoordeeld wordt met een voldoende. Indien nodig is er een herkansingsmogelijkheid. 

Ben je individuele zorgverlener of zzp’er in de zorg? Meld je dan aan voor het online solotraject.

Certificaat en accreditatie

Na het succesvol afronden van de bijscholing ontvangen deelnemers een certificaat met een geldigheid van 2 jaar. Dit certificaat versterkt niet alleen de professionele geloofwaardigheid, maar toont ook aan dat de deelnemer up-to-date is in medicatieveiligheid.

De nascholing is geaccrediteerd door de V&VN.

Kosten

All-in prijs

Het tarief is een all-in prijs, dus inclusief toegang tot de theorie (online) of deelname aan de bijeenkomst, benodigd studiemateriaal, eventuele reiskosten van onze trainers en de certificaten. Er zijn geen bijkomende kosten meer.

De nascholing kost €175,- per deelnemer. 
Voor trajecten met bijeenkomsten geldt een starttarief van €1750,- per bijeenkomst (het is mogelijk om basiscursus en nascholing te combineren in een maatwerktraject). Voor online trajecten geldt geen starttarief of minimum aantal deelnemers.
Alle tarieven zijn vrijgesteld van BTW. Voor individuele inschrijvingen geldt een wettelijke herroepingstermijn van 14 dagen (vanaf aanmelding).

Voor trajecten vanaf 25 personen gelden speciale kortingstarieven.
Vraag vrijblijvend een gesprek of een offerte aan.

Online herkansingen

Soms is het nodig om een herkansing aan te vragen. Een betaalde herkansing wordt altijd in overleg toegekend, je komt dus nooit voor onverwachte kosten te staan. Een herkansing kost €50 en geeft recht op 1 extra kans voor de betreffende moduletoets of het werkstuk.
Er geldt een maximum van 2 herkansingen voor de totale cursus.

Meer informatie en aanmelden

Ben je geïnteresseerd in onze nascholingsmogelijkheden voor medicatieveiligheid en medicatie verstrekken?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie over beschikbare data en aanmeldingsprocedures.

We kijken ernaar uit om samen met jou en jouw team te werken aan een veiligere en verantwoorde medicatieverstrekking binnen jouw zorginstelling!

 • online
  Theorie online
 • Certificaat
  Praktijk met andere professionals
 • online
  Gericht op jouw werkveld
 • Gecertificeerd
  Certificaat